Boeken over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek

Boekenlijst Crempene, deze boeken over Krimpen aan de Lek zijn in de archiefruimte De Dertienhuizen.

Ook zijn boeken over Krimpen aan de Lek te leen in HOP van de Bibliotheek Krimpenerwaard, afdeling Krimpen aan de Lek. (debibliotheekkrimpenerwaard.nl)

Archieven van Krimpen aan de Lek

Het Streekarchief Midden-Holland bewaart de archieven van Krimpen aan de Lek. Voor meer informatie over geschiedenis van familie, woning of buurt kunt u terecht in de studiezaal van het streekarchief. Alle boeken, archiefstukken, enz. zijn gratis in te zien. Wel eerst een afspraak maken.
Ook heeft het Streekarchief een beeldbank met een groot aantal foto’s uit Krimpen aan de Lek.
Streekarchief Midden-Holland, Klein Amerika 20 in Gouda (Chocoladefabriek 1e verdieping).

email: info@samh.nl of website: samh.nl 

Films over Krimpen aan de Lek

Oude filmbeelden van Krimpen aan de Lek 1954 t/m 1963. Deel 1 en 2, Deel 3, Deel 4.
Uitzending RTV Krimpenerwaard over de scheepsbouw (werf J&K Smit en rederij v.d. Hoog)
Uitzending RTV Krimpenerwaard over de evacuees uit Rhenen 1940

 Archeologie Krimpenerwaard 

Per 16 juli 2020 is er een nieuwe stichting in het leven geroepen, de Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK), waarin nu de werkgroepen archeologie uit Ouderkerk aan den IJssel – Krimpen aan den IJssel – Krimpen aan de Lek – Lekkerkerk – Bergambacht zitting hebben.
Sinds 1 januari 2022 is de SAK gevestigd in d’ Oude Backery, Dorpsstraat 19, het oudste gebouw van Ouderkerk aan den IJssel. Dat pand bestaat uit 2 delen; in het ene deel zit de Historische Vereniging Ouderkerck op d’ IJssel, in het andere zit nu de SAK, wat de samenwerking zeker zal bevorderen.
Meer info: www.archeologie-krimpenerwaard.nl

Stichting Cultuur Historisch Overleg Krimpenerwaard (SCHOK)

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van Stichting Cultuur Historisch Overleg Krimpenerwaard (externe link) (SCHOK).
De stichting zet zich in voor het behoud van Krimpenerwaardse geschiedenis en cultuurhistorisch erfgoed. Op de site vindt u onder meer een overzicht van partijen die hierin samenwerken. Denk aan historische verenigingen, musea, Streekarchief Midden-Holland en Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK). Pagina erfgoed Krimpenerwaard speciaal Krimpen aan de Lek